fbpx

SHOW + LÄHITAIKUUS

Englanninkielinen show kansainvälisille vieraille

”Olit jo lähtöaikeissa, kun pyysin sinua tekemään vielä jonkin tempun eräälle asiakkaallemme. Sinulla ei ollut liian kiire pois, vaan pystyit jäämään paikalle tekemään tempun kiireettömästi. Tämä asiakas oli aivan silmät pyöreinä vielä seuraavanakin päivänä, ja muistaa kyseisen kohtaamisen varmasti vielä ensi vuonnakin!”

— Kirsi Ylärinne, Operations Director, ESL Shipping Ltd

Millaista ohjelmaa juhliin kannattaa varata, kun mukana on englantia puhuvia vieraita? No, vaikkapa taikurishow! Suomenkielisten keikkojen lisäksi esiinnyn hyvin usein myös englanniksi, jota puhun natiivitasoisesti. Kansainvälisille vieraille esiintymistä pääsinkin harjoittamaan suurissa asiakasjuhlissa, kun rentoa ja hauskaa ohjelmaa juhliinsa kaipasi ESL Shipping. Yritys on Itämeren johtava kuivia irtolastia kuljettava varustamo, jonka asiakkaina on paljon raskaan teollisuuden yrityksiä, kuten metalli-, metsä- ja lannoiteteollisuutta. Liikennöinti tapahtuu pääasiassa Pohjois-Euroopan alueella, joten luonnollisesti yhteistyötä tehdään paljon kansainvälisten yhteistyökumppanien sekä asiakkaiden kanssa. Yli 350 työntekijää käsittävässä yrityksessä oli koronapandemian jälkeen tapahtunut henkilöstömuutoksia, joten nyt ihmiset haluttiin vihdoinkin saada tapaamaan toisiaan kasvokkain. 

Haastattelin tapahtuman järjestäjiä, Olli Tuomista ja Kirsi Ylärinnettä kysyäkseni heiltä, kuinka hyvin taikuri sopi tällaiseen tapahtumaan ja ennen kaikkea, mitä kansainväliset vieraat pitivät illan esiintyjästä!

Hyvä ohjelmanumero keventää tunnelmaa

Aidoilla, kasvokkain tapahtuvilla kohtaamisilla on ihmissuhteisiin maaginen vaikutus, jonka merkitys on vain noussut koronapandemian jälkeen. Myös Olli ja Kirsi ovat sitä mieltä, että asiakkaiden ja kollegoiden tapaaminen livenä on tärkeää – tästä syystä illan ohjelma ja aikataulu haluttiinkin pitää kepeänä.

”Emme halunneet liikaa järjestettyä ohjelmaa juhliin, vaan tarjota ensisijaisesti mahdollisuuden päästä tapaamaan asiakkaita ja työkavereita. Tapahtumaamme on aina tultu mielellään, mutta oli positiivinen yllätys, kuinka innokkaasti juhliin oltiin osallistumassa koronavuosien jälkeen. Ihmiset olivat valmiita matkustamaan paikan päälle kauempaakin.”

Kuinka sitten rakentaa tapahtuma, johon vieraat jaksavat tulla pitkänkin matkan takaa? Kirsi ja Olli uskovat, että salaisuus juhlien jokavuotiseen suosioon on se, ettei tapahtuman ohjelma ole liian asiapainotteinen. Positiivista palautetta tuli rennosta ilmapiiristä ja siitä, että vapaalle seurustelulle jätettiin tarpeeksi aikaa. ”Seminaareissa kaikki saavat varmasti istua ihan tarpeeksi! Emme myöskään halunneet ns. istumaillallista, jossa ruokailuun menisi koko ilta. Nyt illallinen oli hoidettu hyvissä ajoin alta pois, jonka jälkeen ihmiset saivat vapaasti vaihtaa paikkoja ja tutustua toisiinsa.”

Entä millaista lisäarvoa taikuri toi tapahtumaan? Illan ohjelmassa oli sekä lavashow että lähitaikuutta, jossa kiertelin vieraiden pöydissä tekemässä temppuja lähietäisyydeltä. Kokivatko Kirsi ja Olli, että komiikan, taikuuden ja mentalismin yhdistelmä sopi kyseiseen juhlaan?

”Halusimme juhliin ohjelmanumeron, joka keventää tunnelmaa sekä tarjoaa mahdollisuuden nauraa yhdessä, ja sitähän tämä juuri oli! Taikuri oli tällaiseen tapahtumaan hyvä valinta, emme tahtoneet juhliin mitään vakavaa paapatusta. Jos asiapitoisista aiheista haluaa keskustella, se voidaan sitten tehdä kasvotusten – ja itse asiassa asiakkaatkin ovat valmiimpia siihen, kun ovat ensin saaneet vähän nauraa.”

Iskeekö humoristinen taikuri kansainvälisiin vieraisiin?

Kansainväliselle porukalle esiintyessä mukana on oltava pelisilmää sekä tilannetajua. ”Kansainväliselle yleisölle vitsejä on muokattava hieman erilaisiksi kuin suomalaiselle yleisölle esiintyessä. Se onnistuikin sinulta hyvin, ja sen lisäksi puhuit myös erittäin hyvää englantia – mikä on tietenkin edellytys tapahtumassamme esiintymiselle,” Olli ja Kirsi kertovat.

Ollin mukaan myös koko yhteistyö tarjouspyynnöstä lähtien eteni sujuvasti. ”Laitoin sinulle viestiä ja ehdin juuri ja juuri hakea kahvikoneesta kahvia, kun soititkin jo perään. Löysimme heti yhteisen sävelen ja kommunikaatiomme pelasi hyvin. Kaikin puolin erittäin helppo prosessi tilaajan näkökulmasta!”

Juhlien järjestäjät ovat yhtä mieltä siitä, että hyvin järjestetty, rento tapahtuma lisää luottamusta yrityksen ja asiakkaiden välillä. Seurustelulle oli tarpeeksi aikaa, ja kevyttä ohjelmaa juhliin tarjonnut taikuri rikkoi jäätä toisilleen tuntemattomien välillä ja sai vieraat rentoutumaan.

”Ihmiset muistavat sen fiiliksen, mikä tapahtumassa on ollut. Kun asiakkaiden kanssa syntyy rento ilmapiiri, se helpottaa yhteistyötä jatkossakin.”

Lavashow nähtiin sopivan mittaisena, ja lähitaikuus tarjosi ikimuistoisia kohtaamisia taikurin ja vieraiden välillä. Kirsi kiittää erityisesti myös tärkeiden asiakkaiden huomioimisesta. ”Olit jo lähtöaikeissa, kun pyysin sinua tekemään vielä jonkin tempun eräälle asiakkaallemme. Sinulla ei ollut liian kiire pois, vaan pystyit jäämään paikalle tekemään tempun kiireettömästi. Tämä asiakas oli aivan silmät pyöreinä vielä seuraavanakin päivänä, ja muistaa kyseisen kohtaamisen varmasti vielä ensi vuonnakin! Tämän illan perusteella voin suositella sinua lämpimästi muillekin.” 

Soita nyt!

Asun Tampereella, mutta keikkailen ympäri Suomen.