fbpx

Johannes Malkamäki
– Taikuri, mentalisti ja juontaja

Miltä taikuuteni tuntuu? Miten mentalisti huiputtaa?

Katso video

Luon yhteisiä ainutlaatuisia hetkiä modernien, koomisten temppujen äärellä taikurina ja mentalistina. Yhdistelemällä mentalistin mystisen viihteen taikurin sulavaan sorminäppäryyteen esitän oman näköistäni ja aidosti hämmästyttävää viihdettä. Siksi tämä taikuri ja mentalisti Tampereelta on nimennyt osakeyhtiönsä Hämmästy! Oy:ksi. 

Taikuri ja mentalisti esiintyjänä luo uniikin mahdollisuuden tehdä komediaa yhdessä avustajien kanssa samalla heitä kunnioittaen. Taikuus on hyvin persoonavetoinen viihteen muoto, ja temppuja tehdessä pystyn luomaan spontaanilta tuntuvaa huumoria, jossa reagoin avustajien valintoihin ja tekoihin lavalla. 

Koen, että läsnäolevan ja tyylikkään esiintymisen keskiössä taikurina ja mentalistina on kyky vuorovaikuttaa. Luennoin vuorovaikuttamisesta puheenvuorossani Yhteenliimaava, ja nojaan pitkälti vuorovaikutustaitoihin juontaessani.

Koulutukseltani olen lääketieteellisen bioteknologian maisteri Tampereen yliopistosta, ja olen työskennellyt professori Heikki Hyödyn virologian tutkimusryhmässä opintojeni ohella. Tein työtä tyypin 1 diabeteksen tutkimuksen parissa. Kun korona putsasi keikkakalenterin tyhjäksi, ja tutkijakollegat houkuttelivat takaisin akateemiseen maailmaan, lähdin mukaan Tampereelta koordinoituun EU Horizon projektiin HEDIMED:iin, jossa työskentelin osana HEDIMED:n tieteellistä hallinnointitiimiä. Navigoin joustavasti akatemian ja mentalisti-taikurin mystisen maailman välillä. 

Pyöritän nyt Hämmästy! Oy:tä täysipäiväisesti, ja olen ainakin toistaiseksi jättänyt akateemisen maailman taakseni. Penkkiurheilijaksi mua ei voi sanoa, mutta intohimoiseksi penkki-tieteilijäksi kylläkin. Luen laajasti tieteellistä kirjallisuutta ja seuraan alani tuoretta tutkimusta. Tieteellinen koulutus antaa mulle valmiuden juontaa haastaviakin asiantuntijatapahtumia.

Nautin yrittäjyyden tuomasta vapaudesta. Kun en esiinny harjoittelen taikurin ja mentalistin temppuja kellarityöhuoneessani ja kehitän liiketoimintaani. Vastapainona juoksen Tampereen Kaupissa, nautin avantouinnista Kaupinojan saunassa ja seilaan aurinkoisina kesäpäivinä perheemme FE83-purjeveneellä Sipoon saaristossa.

Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeeni! Pohdin uutiskirjeessä elämää yrittäjänä ja esiintyvänä taiteilijana, ja jaan vinkkejä kirjoista ja mediasta, jota kulutan. 

Nimesi(Pakollinen)

Soita nyt!

Asun Tampereella, mutta keikkailen ympäri Suomen.