fbpx

JUONNOT + LÄHITAIKUUS

Saranen Consulting 30v-gaala

”Juhlien huolellinen järjestäminen ja juontajan rooli tapahtuman liimana sitoi illan hienoksi nousujohteiseksi kokonaisuudeksi.”

— Sari Pohja, Financial Coordinator, Saranen Consulting 

Sarasen 30-vuotisjuhlavuoden huipentuessa gaalaan Pörssitalossa tunnelmat ja odotukset tapahtuman kululle olivat korkeat. Tämä nykyiset ja entiset työntekijät yhteen kutsuva juhlailta oli pitkän suunnittelun tulos ja illasta haluttiin tehdä ikimuistoinen. Lopputuloksena olikin Sarasella työskentelevää Anni Kivimäkeä siteeraten ”tosi hyvät bileet”, josta jää liuta hyviä muistoja osaksi Sarasen hienoa, jo yli 30 vuotta kestänyttä tarinaa.

Mitä olisi gaala ilman juontajaa?

Annin mukaan Johannes suoriutui juontajan tehtävästä erinomaisesti. Annin mukaan myös yhteistyö sujui todella hyvin ja erityistä kiitosta Johannes juontajana saa kokonaisvaltaisesta lähestymistavasta, jossa juhlien toteuttaminen ei käsitä vain itse juhlaa, vaan tapahtuman tekeminen alkaa etukäteen selvittämällä yrityksen taustoja niin, että juontaja sai kiinni siitä, millainen yritys ja yhteisö kyseessä on. 

“Johannes teki pyydetyn asian ja vielä enemmän”.

Hyvä juontaja onkin myös salapoliisi, joka osaa hyödyntää asiakkaiden tietotaitoa ja sitä hiljaista tietoa, joka näyttäytyy myöhemmin kohderyhmälleen kuratoituna tilaisuutena, jossa kaikilla hauskaa.

 

Myös Sarasella työskentelevän Sari Pohjan mukaan gaalasta jäi hyvä fiilis ja palaute on ollut hyvää. “Yllätyksistä huolimatta kaikki meni varsin hyvin ja juontaja sai kiitosta tilanteiden hyvästä haltuunottamisesta. Juontajan rooli onkin varsin moninainen ja tilanteen jouheva eteneminen on varmistettava yllätyksistä huolimatta. Live-tilannetta ei voi koskaan suunnitella täysin etukäteen ja juontajan ammattitaito mitataankin tilanteen haltuunottamisessa myös yllättävissä tilanteissa.”

Annin mielestä tämän kokoluokan tapahtuma vaatii jo juontajan, sillä muuten juhlijat itse joutuvat töihin. Myös Sarin mukaan oman porukan juontaminen vaatii ison roolin ottamista, jolloin meininki ei ole kaikille yhtä vapaa.

Juontajan rooli yltää satunnaisia repliikkejä rutkasti syvemmälle. Anni sanoittaa juontajan mukanaolon tehneen juhlista stressittömät. 

”Juontamisen ulkoistaminen Johannekselle vapautti kaikki osallistujat juhlimaan ilman sitoumuksia, kun gaalan tunnelman piti katossa ammattilainen, joka aistii ja analysoi yleisön tunnelmaa, jotta se pysyy katossa koko illan ajan.”

Meno olikin kuulemma niin hyvä, että Annin ja Sarin mukaan aika jopa loppui kesken ja fiilis koko juhlan ajan oli leppoisa ja mukava. Koenkin että esiintyjän ja juontajan työssä ei myydä tuntihintaa vaan myyntituotteena on kokemus, joka saa yleisön unohtamaan ajankulun kokonaan. 

Taikuutta pönötystä vastaan

Myös gaalan aikana esittämäni taikatemput upposivat yleisöön mainiosti. Juhlijat pitivät lähikontaktissa tapahtuvasta taikuudesta ja juhlille ladatut odotukset ja toiveet täyttyivät hyvin. 

Sarin mukaan taikatemput lumosivat yleisöä sen verran, että ne ovat jääneet mieleen kytemään, kun utelias ihmismieli pyrkii jälkeenpäinkin ymmärtämään, mitä tempuissa todella tapahtui.

Aloitan juonnot usein yhteisellä tempulla koko yleisölle, jolla luon rennon ja hauskan tunnelman tilaisuuteen. Annin mukaan “Alkutaikuus oli tosi hauska ja sai tosi hyvin liikkeelle sen homman” jolloin tilanne ei ollut “pelkkää semmosta pönötystä, mikä ei ollut ideana ja pyöräytti tosi hyvin käyntiin tilaisuuden”. Koenkin että juontaminen ja taikuus ovat erinomainen kombinaatio; ne elävöittävät tapahtumaa ja lisäävät interaktiivisuutta. Ripaus taikuutta varmistaa, että tapahtuma jää vieraiden mieleen pidemmäksikin aikaa!

Yhteisöllisyyden tärkeys

Anni tunnistaa gaalan parhaaksi palaksi juuri yhteenkuuluvuuden, kun vanha ja uusi porukka kokoontuivat juhlimaan yhteistä etappia. 

“Tämänlaiset juhlat luovat uusia kokemuksia ja kohokohtia, joilla yhteisöä rakennetaan entistä vahvemmaksi. Ja näiden tilaisuuksien ja kokemusten merkitys korostuu etenkin pandemian jälkeisenä aikana, kun mahdollisuutta yhteisössä juhlimiselle ei ole ollut.” 

Täten odotukset onnistuneelle illalle olivat todella korkeat ja juontajan rooli ikimuistoisen illan luomisessa merkittävä. 

Miten ilta vaikutti Sarasen toimintaan ja yhteishenkeen? Annin mukaan hyvät juhlat lisäävät odotusta tulevaa syksyä ja sen tapahtumia kohtaan. “Onnistunut ilta oli myös mitä hienoin tapa tutustuttaa uudet työntekijät yhteisöön.”


Soita nyt!

Asun Tampereella, mutta keikkailen ympäri Suomen.