fbpx

LÄHITAIKUUS + SHOW

Erilaista ohjelmaa häihin

“Kaiken kaikkiaan olit loistava valinta häihimme. Tämä oli juuri sellainen erityisnumero, jota toivoimmekin.”

— Teemu Muttilainen ja Terhi Rouhiainen 

Häät ovat ikimuistoinen tapahtuma, jota suunnitellaan pitkään ja huolellisesti. Juhlien keskipisteenä on tietenkin hääpari, mutta harva tulee ajatelleeksi, että bändin tai DJ:n lisäksi häihin voisi ottaa myös hieman erilaisen esiintyjän – kuten vaikkapa taikurin. Huumorilla höystetty, mieltä hämmentävä mentalismi-taikurishow tarjoaakin taatusti erilaista ohjelmaa häihin ja puhututtaa vielä pitkään. 

Sain kunnian olla esiintymässä Teemun ja Terhin häissä, joissa kiertelin ensin vieraiden joukossa tekemässä lähitaikuutta. Myöhemmin vedin vielä lavashow’n, jossa avustajana toimi myös hääpari. Vaikka esiinnyn pääasiassa Tampereen ja Helsingin alueella, matkustan mielelläni myös muualle Etelä-Suomeen, ja Teemun ja Terhin häitä juhlittiinkin Porvoon tyylikkäässä VPK-talossa. Koska häiden järjestämisestä on pariskunnalle varmasti jäänyt hyviä vinkkejä muillekin jakaa, kyselin heiltä parhaat tärpit siihen miten järjestää onnistuneet häät.

Taikuri häihin?

Tuore pariskunta halusi saada myös jotain erilaista ohjelmaa häihinsä. ”Mietimme stand up -koomikkoja ja myös muita taikureita. Katsoimme etukäteen videoita joidenkin taikurien esiintymisistä, mutta niistä jäi lähinnä kiusaantunut olo. Halusimme nimenomaan jotain, joka rentouttaa tunnelmaa, antaa aihetta keskustelulle ja naurattaa.”

Teemu huomauttaa, ettei monelle tule mieleen ottaa häihin niin sanotusti ulkopuolista tunnelman kohottajaa. Terhin mukaan taikuri sopii kuitenkin erittäin hyvin häihin. ”Ainakin meidän jengiimme uppoaa hyvin tällainen humoristinen ja hiukan kiusoitteleva ohjelmanumero! Oli kivaa, että häissä oli jokin yllätysmomentti, joka nostatti tunnelmaa.”

Pariskunnan mukaan vieraat olivat esityksestä yhtä hämmentyneitä kuin itse hääparikin, ja juttua aiheesta riittikin pitkin iltaa. Mentalismi ja huumori yhdistettynä taikuuteen sai paljon kiitosta sekä vierailta että itse hääparilta.

”Nostan hattua siitä, että olit fiksulla tavalla piikittelevä, sinulta löytyi sopivasti pelisilmää ja olit erittäin luonteva esiintyjä!”

”Kaiken kaikkiaan taikuri oli loistava valinta häihimme. Sinulla oli myös asiantuntijan näkemys siihen, missä vaiheessa juhlaa lähitaikuus toimii parhaiten ja milloin on hyvä aika vetää lavashow. Pyysit myös suoraan DJ:n yhteystiedot, jotta voisit sopia äänentoistosta hänen kanssaan ilman, että meidän tarvitsisi toimia välikätenä. Teemun sisko kysyi meiltä jo yhteystietojasi, jotta voisi mahdollisesti ottaa sinut firman juhliin esiintymään, ja tyhmäähän sinua olisi olla suosittelematta! Tämä oli juuri sellainen erityisnumero, jota häihimme toivoimmekin.”

Teemun ja Terhin vinkit häiden suunnitteluun

Häitä jouduttiin siirtämään kerran koronan takia, mutta saimme onneksi aikataulut sopimaan hyvin yhteen niin, että pääsin esiintymään juhliin, vaikka ajankohta hieman muuttuikin.

Häiden suunnittelu ja toteutus ei ole mikään pikkujuttu, joten pyysin Teemua ja Terhiä kertomaan parhaat vinkit häiden suunnitteluun. Millaista ohjelmaa häihin kannattaa miettiä, mitä asioita aikataulutuksessa täytyy ottaa huomioon ja kuinka saada tunnelma rennoksi alusta lähtien? Entä kuinka hyvin taikuri sopi juhlaan?

Vaikka suuret linjat oli hoidettu jo hyvissä ajoin, Teemun ja Terhin mukaan viimeisten viikkojen työmäärä yllätti. ”Kaikenlaista pientä näpertelyä tuli yllättävän paljon, vaikka pyrimme pitämään hommat yksinkertaisina, emmekä esimerkiksi olleet suunnitelleet juurikaan mitään askarreltavaa. Lopulta viimeisille viikoille ilmeni kuitenkin kaikenlaista pientä tekemistä hämmästyttävän paljon!” Pariskunnan tärkeimmät vinkit häiden suunnitteluun ovatkin suurten linjojen lukkoon lyöminen hyvissä ajoin. ”Se helpottaa loppuvaiheen työmäärää erittäin paljon.”

Toinen huomionarvoinen asia on tarpeeksi väljä aikataulu. Pariskunta joutui siirtämään häitään koronapandemian takia, joten he päättivät pitää vihkimisen aiemmin, ja itse hääjuhlan vasta sitten, kun koronatilanne sallisi sen. Koska juhlissa ei ollut yhtä tarkkaa alkamisaikaa kuin esimerkiksi vihkitilaisuudessa olisi ollut, vieraat saapuivat paikalle hieman ripotellen, mikä aiheutti hääparille lisäjännitystä.

”Olisi pitänyt pyytää vieraita hieman aiemmin paikalle, jotta pelivaraa myöhästymisille olisi jäänyt enemmän. Aikatauluja ei voi tehdä liian tiukoiksi. Alkujännityksen jälkeen kaikki sujui kuitenkin hyvin! On tärkeää tietää, missä järjestyksessä mitäkin tapahtuu, mutta minuuttiaikataulua ei kannata suunnitella.”

Odottelun hetkiin tuore hääpari pyrki keksimään sellaista ajanvietettä, minkä avulla toisilleen tuntemattomat vieraat löytäisivät keskusteltavaa. Viihdyttävää ja rentoa ohjelmaa häihin tarjosi esimerkiksi bingo, joka oli suunniteltu jokaiselle pöytäkunnalle sopivaksi.

”Bingoa täytettiin ryhmänä, ja kysymykset liittyivät pöydässä olevien vieraiden kiinnostuksen kohteisiin. Bingossa saatettiin esimerkiksi kysyä, kuka porukasta oli saanut isoimman kalan, jolloin tästä saatiin luotua keskustelua kalastusta harrastavien keskuudessa. Mukana oli myös niin sanottuja ikuisuuskysymyksiä, kuten se, kummalta puolelta näkkileipä voidellaan. Bingolappua ruksattiin sitten sitä mukaan, kun pöytäkunta oli päässyt yhteisymmärrykseen vastauksista!”

Bingon lisäksi Teemu ja Terhi ottivat lähitaikuutta osaksi juhlien starttia, ja välttivät näin kiusallisia hiljaisuuksia toisilleen tuntemattomien vieraiden kesken. 

”Lähitaikuus oli sopiva puheen herättelijä juhlien alkupuolella ja hieno juttu vieraiden mielestä. Kuulimme paljon positiivista palautetta siitä. Tempuista riittää puhuttavaa toisilleen tuntemattomienkin vieraiden kesken. Pyrimme saamaan tunnelman heti rennoksi ja juhlat nopeasti käyntiin, ja kun ihmisillä on hauskaa ja he alkavat jutella toisilleen, aika menee kuin siivillä.”

Soita nyt!

Asun Tampereella, mutta keikkailen ympäri Suomen.