fbpx

SHOW + LÄHITAIKUUS

Taikuri juhliin yksityistilaisuuksiin – Ohjelmaa syntymäpäiville

“Sinulla on todella hyvä tilannetaju, ja juuri se, kuinka toimit ihmisten kanssa, teki show’sta loistavan. Voisin ehdottomasti suositella sinua kaikille, jotka kaipaavat hauskaa ja osallistavaa ohjelmaa juhliin!”

— Raija Polvinen, Executive MBA, RDI Director, Kiilto 

Yritystapahtumien lisäksi teen paljon taikurikeikkoja myös yksityisjuhlissa. Taikuri onkin mainiota ohjelmaa syntymäpäiville ja juhliin, joissa halutaan yllättää vieraat esityksellä, joka hämmentää mielen ja puhututtaa vielä pitkään! Kävin esiintymässä Halloween-viikonloppuna Tampereella Näsilinnassa järjestetyissä valmistujaisissa, joiden teemana olivat linnanjuhlamaiset pukujuhlat. Taikuriesitys sopi tällaiseen ympäristöön ja ajankohtaan kuin nenä päähän, ja juhlien aikana pääsin viihdyttämään vieraita sekä lavashow’n että lähitaikuuden merkeissä.

Executive MBA -tutkintoa juhlinut Raija Polvinen tykkää järjestää juhlia ystävilleen ja läheisilleen aina, kun siihen on aihetta. ”Näistä erityisistä hetkistä rakentuu tärkeitä ja ihania muistoja sekä minulle että läheisilleni.” Päätinkin kysyä Raijalta, mitkä ovat onnistuneen juhlan kulmakivet, ja millä perusteilla hän suunnitteli ohjelmaa juhliin, joiden vieraat olivat pääasiassa tohtoreita ja diplomi-insinöörejä.

Mieleenpainuvaa ohjelmaa juhliin – Esityksiä, elämyksiä ja heinäsirkkoja

Raijan mukaan on tärkeää saada luotua juhliin lämmintä ilmapiiriä ja huumoria, jotta kaikilla on hyvä olla. Hän myös pyrkii aina järjestämään jotain osallistavaa ohjelmaa juhliin, sillä sellainen jää vieraille aina hyvin mieleen ja siitä puhutaan jälkikäteen. Esimerkiksi erilaiset pelit ja leikit sopivat tähän tarkoitukseen hyvin. ”Osallistavan ohjelman lisäksi haluan aina tarjota ihmisille myös jotain uutta ja erilaista, jota he eivät ole ennen kokeneet. Ja jos paikalla on esimerkiksi somevaikuttajia, niin silloinhan juhlissa täytyy tietenkin olla jotain, mitä somettaa! Se voi olla jotain ihan pientäkin, vaikkapa heinäsirkka-cocktailpalat, joita olen joskus juhlissani tarjoillut.” 

Raijan mielestä myös taikuri oli loistava ohjelmanumero juhliin, sillä se osallisti vieraita ja tarjosi mielenkiintoisen show’n lähietäisyydeltä. ”En usko, että kukaan oli koskaan nähnyt taikuri-mentalistia noin läheltä! Esiintyjänä olit todella rennon oloinen – tuli sellainen tunne, että et jännitä yhtään. Tärkeää oli se, että myöskään yleisön ja avustajien ei tarvinnut jännittää, sillä vaikka heitit huumoria, se ei ollut ilkeää tai törkeää. Osasit piikitellä ystävällisesti pilke silmäkulmassa, ja arvostan sitä paljon! En ole stand up -komiikan ystävä, sillä ihmisten nostaminen niin sanotusti ”tikun nokkaan” ei ole mielestäni hauskaa.”

”Sinun esityksessäsi ollutta lämmintä komiikkaa kaipaisin enemmän.”

Millaisiin juhliin taikuri sopii? Onko se sopivaa ohjelmaa syntymäpäiville?

Minkä tyylisiin juhliin taikuri sitten sopii? Toimiiko se ohjelmaksi syntymäpäiville – ja ennen kaikkea, minkälaisille vieraille? Vaikka monesti ajatellaan, että korkeasti koulutettu ja insinööreistä koostuva yleisö on skeptinen ja näin ollen vaikea, tykkään itse esiintyä nimenomaan tällaiselle yleisölle. Olen itse koulutukseltani bioteknologian maisteri, joten minut voisi luokitella samaan skeptikkokategoriaan! Esiintyessäni tällaiselle yleisölle minun ei tarvitse korostaa liikaa sitä, että kyse on vain viihteestä eikä show’n aikana tapahdu oikeasti mitään yliluonnollista. Olemme ikään kuin samalla viivalla yleisön kanssa. Tällainen yleisö usein myös arvostaa sitä, kuinka paljon aikaa heitä hämäävien temppujen opetteluun on käytetty.

Lavashow’ssa avustajana toiminut Raija on asiasta samoilla linjoilla. ”Temput olivat teknisesti todella hyviä ja vakuuttivat insinöörinkin! Minulla on vankka tieteellinen koulutus ja voin sanoa olevani skeptikko. Juuri siksi olikin kiinnostavaa nähdä tällainen esitys ja tulla huijatuksi! Tykkään nauraa itselleni ja olin valmis olemaan vedätettävänä.”

”Tahdoin palkita itseäni valmistumisesta, ja kun lähdin miettimään ohjelmanumeroa juhliin, halusin ensisijaisesti jotain, jota en ollut ennen kokenut. Taikuri-mentalisti tuli siinä aika nopeasti mieleen! Vaikutit ystävälliseltä ihmiseltä ja tykkäsin tavastasi tehdä huumoria. 

Esitys istui hienosti juhlatunnelmaan ja osasit ottaa yleisön haltuun. 

Sinulla on todella hyvä tilannetaju, ja juuri se, kuinka toimit ihmisten kanssa, teki show’sta loistavan. Voisin ehdottomasti suositella sinua kaikille, jotka kaipaavat hauskaa ja osallistavaa ohjelmaa juhliin!”

Soita nyt!

Asun Tampereella, mutta keikkailen ympäri Suomen.